top of page

11 intrebari si raspunsuri despre indepartarea cu laser a tatuajelor


Stiai ca mai bine de 25% din populatia globului este tatuata si ca aproximativ 50% din aceasta isi doreste indepartarea tatuajelor cu laser? Daca ai deja un tatuaj sau te-ai hotarat sa iti faci unul, este bine sa stii dinainte ca acesta va putea fi eliminat prin metoda laser. Indiferent de tipul de tatuaj, corporal sau cosmetic (sprancene, buze, pleoape), eliminarea cu laser are aceleasi reguli.

1. Cum se desfasoara o consultatie pentru indepartarea tatuajelor? Consultatia este obligatorie inainte de orice fel de tratament pentru eliminarea tatuajelor si are o durata cuprinsa intre 30 si 60 de minute. Intr-o consultatie se analizeaza istoricului medical al pacientului, se evalueaza tatuajul, se stabilesc detaliile procedurii, se prezinta riscurile si modul de ingrijire. Clientul trebuie sa aiba 18 ani impliniti in momentul consultatiei si sa prezinte un document de identificare.

2. Cum se realizeaza indepartarea tatuajelor? Laserul distruge particulele de pigment din profunzimea pielii, permitand sistemului imunitar sa le elimine in mod natural. Molecula de pigment, in faza in care este introdusa in piele, are o dimensiune care nu permite organismului sa o izoleze si sa o elimine, asemeni unui corp strain. Odata cu fragmentarea acesteia cu ajutorul fasciculului laser, celulele macrofage responsabile de procesul eliminarii incep sa transporte moleculele zdrobite spre sistemul limfatic. Tatuajul este estompat in straturi, tocmai de aceea sunt necesare mai multe sedinte de tratament pentru rezultate vizibile.

indepartare tatuaj corporal cu laser
rezultat vindecat dupa 2 sedinte

5. Ce influenteaza numarul de sedinte? Factorii care influenteaza numarul de sedinte sunt: vechimea, varsta, numarul de treceri la realizarea tatuajului, zona, adancimea, tipul tusului, capacitatea corpului de a elimina tusul dupa fragmentare, respectarea instructiunilor de ingrijire intre sedinte. 6. Este dureroasa procedura de inlaturare a tatuajelor? Laserul emite lumina in fulgerari scurte numite pulsuri (flash-uri). Impactul este descris ca senzatia unui elastic tensionat ce loveste pielea. Pentru diminuarea disconfortului din timpul sedintei se folosesc creme anestezice externe care atenueaza senzatia.

7. Raman urme dupa scoaterea tatuajului cu laser? Dar cicatrici? Riscul de aparitie a cicatricilor in urma tratamentului pentru scoaterea tatuajelor cu laser este de 5%. Acest risc poate fi micsorat daca pacientul urmeaza intocmai instructiunile primite dupa procedura de indepartare. De asemenea, este foarte important ca in cadrul consultatiei si in momentul completarii fiselor de consimtamant clientul sa fie onest si sa raspunda corect la intrebarile legate de istoricul medical.

inlaturare cu laser tatuaj sprancene
rezultat obtinut dupa 4 sedinte

8. Cand NU se poate realiza eliminarea cu laser a tatuajelor? Nu se poate realiza procedura in urmatoarele cazuri: persoane cu pielea bronzata ori puternic pigmentata, persoane cu cicatrici cheloide, femei insarcinate, persoane care au urmat tratamente cu unele medicamente - precum Roaccutane, persoane cu tulburari ale sistemului imunitar ori unele boli.

9. Indepartarea tatuajelor are acelasi efect indiferent de culoarea acestora? Nu. Cerneala neagra se indeparteaza cel mai usor si eficient. Rosu, portocaliu, roz si culorile calde raspund bine la tratamentul de indepartare a tatuajelor. In cazul culorilor mov si galben, rata de succes variaza, dar in general se indeparteaza usor. In cazul culorilor verde si turquoise, este mai dificila indepartarea. Culorile asemanatoare cu tonul pielii, albul si machiajul permanent se pot innegri la contactul cu laserul si trebuie testate inainte de inceperea tratamentului.

inlaturare tatuaj corporal cu laser
rezultat obtinut dupa 3 sedinte

10. Tatuajul va disparea complet dupa tratamentul de indepartare cu laser? Majoritatea se elimina in proportie de 96%, dar trebuie tinut cont de faptul ca exista peste 100 de tipuri de cerneluri folosite in tatuaje si nu toate sunt standardizate. Fara o standardizare a cernelurilor, este foarte greu sa prezicem in ce proportie se va realiza procesul de indepartare a tatuajelor. 11. Ce presupune ingrijirea de dupa sedinta? Zona tratata trebuie sa fie curata si uscata atat in ziua tratamentului, cat si in zilele urmatoare si, de asemenea, nu trebuie expusa razelor soarelui. Aceasta poate intra in contact cu apa a doua zi, dar fara a o curata. Oferim in scris fiecarui client instructiuni de ingrijire dupa tratamentul pentru eliminarea tatuajului cu laser. Daca ai alte intrebari referitoare la eliminarea tatuajelor, iti raspundem cu drag. Ne gasesti la 0770 338 522 sau pe paginile noastre de Facebook si Instagram.


Iata si alte imagini cu rezultate before-after, in functie de numarul de sedinte efectuate:

inlaturare tatuaj corporal cu laser
rezultat obtinut imediat dupa a doua sedinta

inlaturare tatuaj corporal cu laser
zona tratata partial in timpul primei sedinteComments


Post: Blog2_Post
bottom of page