top of page

5 sfaturi care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii

Actualizată în: 29 mar.


Pielea este unul dintre organele care imbatranesc cel mai repede. Iar cele mai afectate sunt zonele expuse zilnic la factori nocivi din mediul extern - precum fata, gatul si mainile.

Imbatranirea cronologica este descrisa ca un proces biologic dependent de timp, care duce la schimbari graduale in structura si functiile tuturor tesuturilor care compun organismul. Primele procese ale imbatranirii apar in jurul varstei de 20 de ani, iar semnele vizibile apar la aproximativ 30 ani.

Semnele clinice ale imbatranirii sunt:

• aparitia ridurilor in zonele dinamice (expresivitatea fetei) cum ar fi: pe frunte (riduri longitudinale), intre sprancene (riduri verticale glabelare), in jurul ochiului (laba gastei)

• caderea gravitationala a tesuturilor cu o inversare a triunghiului fetei

• accentuarea santurilor de langa nas si a ridurilor la toate nivelurile fetei

• modificari ale scheletului osos al craniului

scaderea tonusului si a elasticitatii pielii, datorita pierderii de colagen si elastina din piele

pielea este subtiata, lasata, fragila, terna, cu pete hiperpigmentate in zonele expuse la soare


Aceste semne apar intr-un ritm care difera de persoana la persoana si ele sunt inevitabile daca nu se face nimic pentru a impiedica aparitia lor. Chiar si persoanele care au deja semne ale imbatranirii pot estompa ridurile prin anumite tratamente dermatocosmetice si prin protejarea pielii de radiatiile ultraviolete, prin oprirea fumatului si schimbarea stilului nesanatos de viata.

5 sfaturi pentru a incetini procesul de imbatranire

1. Foloseste o crema cu factor de protectie minim 30


„De multe ori, nu acordam suficienta importanta protectiei solare pentru ca efectele factorilor de mediu nu se vad pe moment. O piele tanara se bronzeaza frumos si nu se sensibilizeaza, deoarece ea inca produce suficient colagen si elastina pentru a se reface rapid. Dar razele UVA patrund in profunzime si distrug fibrele de colagen. Desi efectele nu se vad pe moment, dupa varsta de 30 de ani pot aparea pete, pielea se rideaza mai repede si are un aspect mai tern. De aceea, protectia zilnica a tenului este necesara incepand de la varsta de 18 - 20 de ani”, atrage atentia Nicoleta Ion, trainerul Repêchage Romania.

2. Foloseste retinol:


Este considerat cel mai puternic agent anti-aging pe care il putem adauga in produsele de ingrijire a tenului. Acesta ajuta la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentate, dar stimuleaza si sinteza de colagen. Retinolul se foloseste doar pe parcursul serii, deoarece razele solare inactiveaza produsul. Pentru ca retinolul este fotosensibilizant, pe parcursul zilei este obligatoriu sa folosesti o crema cu SPF 30 sau 50 pentru a evita hiperpigmenarea tenului. (danabratu.ro) 3. Antioxidantii


Sunt substante care incetinesc procesul de imbatranire, neutralizand radicalii liberi de oxigen, care se acumuleaza in organism in urma diverselor procese metabolice normale, dar si ca urmare a expunerii la factori externi - poluarea, fumul de tigara si radiatiile UV. (farmaciiledona.ro)

Cele mai importante substante adaugate in creme sunt: vitamina C, E, superoxid dismutaza (SOD), beta caroten, extract de ceai verde, soia si rodie. Cu cat mai multe substante active folosesti in rutina ta zilnica de ingrijire a pielii, cu atat mai bine!

4. Crema cu substante biomimetice


Cremele care contin aceste substante imita compozitia naturala a pielii, cum ar fi ceramidele, acidul hialuronic, squalen, fosfolipide s.a. Reconstruiesc si ajuta celulele pielii sa se refaca, prin distribuirea unor structuri lipidice multilamelare, asemanatoare cu lipidele pielii. (Medicalia.ro)

5. Renunta la fumat!


Intr-un studiu realizat pe 132 de adulti fumatori si nefumatori, s-a dovedit ca fumatorii care consuma 50 de pachete de tigari pe an au fost de 4,7 de ori mai susceptibili de a avea riduri decat nefumatorii. La pacientele care au avut expunere excesiva la soare combinata cu fumatul, riscul de aparitie a ridurilor adanci si excesive a fost multiplicat. [Kadunce DP, Burr R, Gress R et al- Cigarette smoking: risk factor for premature facial wrinkling, Ann Intern Med, 1991]

Nu uita ca o rutina zilnica de ingrjire corecta mentine rezultatele tratamentelor realizate in salon. Daca nu stii ce sa faci acasa pentru a mentine un ten sanatos, nu ezita sa ne suni sau sa ne scrii pe pagina noastra de Facebook/Instagram. Iti stam mereu la dispozitie cu sfaturi!

Telefon - 0770 338 522 Facebook - https://www.facebook.com/Glowartist.Salon Instagram - https://www.instagram.com/glowartist.salon

334 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page