top of page
Poza scriitoruluiGlowartist Salon

6 aspecte legate de piele, ingrijirea ei si alte reguli de urmat



Sunt cateva aspecte legate de pielea ta, pe care e necesar sa le cunosti pentru a o ingriji cat mai corect. Ia sa vedem care sunt secretele ei.


1. Pielea se innoieste in fiecare luna

Epiderma se regenereaza in permanenta. Celulele moarte sunt eliminate, in mod natural, prin transpiratie si sebum, sunt indepartate de pe piele cand ne spalam si raman pe prosop si pe haine. Regenerarea pielii se produce in principal in timpul somnului, iar un ciclu complet de regenerare dureaza intre 21 si 28 de zile. In timpul vietii, un om pierde pana la 18 kilograme de piele moarta. Aproape 50% din praful de casa este constituit din scuame, particule de piele moarta.

2. Pe langa capacitatea de regenerare, pielea are si o extraordinara capacitate de autoreparare


In cazul in care o leziune rupe continuitatea barierei cutanate, imediat se declanseaza un proces de cicatrizare. In aproximativ 6-7 zile, rana se vindeca lasand in urma o cicatrice, mai mult sau mai putin vizibila, in functie de mai multi factori: varsta si starea individului, cauza leziunii, adancimea, localizarea. Cicatrizarea este un fenomen natural, dar este specific fiecarui individ in parte. O cicatrice poate evolua in mod imprevizibil si este dificil pentru un medic sa prevada calitatea unei cicatrici.

3. Pielea se reface mai greu pe masura ce imbatranim


Te-ai intrebat vreodata de ce copiii au o piele atat de fina si colorata atat de sanatos? Pielea produce mereu noi celule, care treptat ajung la suprafata, impingandu-le pe cele moarte. Este un fel de reintinerire periodica, sau de „naparlire“ a celulelor moarte si de inlocuire a lor cu altele tinere. Pielea tinerilor are rata de innoire a celulelor mult mai rapid


a. „La copii, acest lucru se intampla o data la doua-trei saptamani, de aceea au acel ten sanatos. Dar, pe masura ce imbatranim, acest proces incetineste. Din ce in ce mai multe celule moarte raman la suprafata pielii, rezultand intr-un ten lipsit de stralucire, deshidratat“, spune dr. Tenore. Specialista mentioneaza ca expunerea la lumina directa a soarelui incetineste si mai mult acest proces, deoarece razele ultraviolete scad ritmul de reinnoire celulara.

4. Exfolierea tenului – un pas esential pentru o piele sanatoasa Exfolierea este una dintre cele mai importante etape de ingrijire a pielii, care indeparteaza celulele moarte si asigura o piele mult mai catifelata si luminoasa. Te scapa de impuritatile din epiderma, curata porii si elimina punctele negre.

In plus, exfolierea contribuie si la detoxifierea pielii si la stimularea circulatiei sangelui. Este bine sa stii ca metoda potrivita de exfoliere se alege in functie de tipul de piele si de zona in care vrei sa actionezi. De exemplu, cea mecanica se realizeaza cu ajutorul produselor de gomaj, iar cea chimica foloseste produse de peeling.


Cateva dintre tratamente sunt microdermabraziunea si peelingurile chimice, dar doar la recomandarea esteticienei si cu respectarea protocolului dintre sedinte privind expunerea la soare si protectia cu SPF.


Peeling mecanic prin microdermabraziune

5. Tratamentele cosmetice se adapteaza

Se adapteaza in functie de tipul de ten si varsta si sunt insotite de curatarea lunara obligatorie, care este foarte importanta. Poti opta pentru diferite tratamente in saloanele de cosmetica medicala: tratarea acneei, hidratare, lifting, tratarea petelor pigmentate, tratarea cicatricilor postacneice. Tratamentele cosmetice se personalizeaza in functie de echipamentului folosit in salon, de produse, dar si in functie de numarul de sedinte si al frecventei de realizare, in functie de nevoile tenului. E important de stiut ca efectele tratamentelor specializate se obtin cu rabdare, dupa mai multe sedinte, uneori 6-8 repetari, iar efectele se amplifica daca se respecta si acasa protocoalele recomandate de cosmeticiana.


Echipamentele speciale folosite in salonul nostru au rolul de a introduce substantele active in straturile profunde ale pielii, stimuland productia de colagen, esentiala pentru elasticitate. De aceea, tratamentele care folosesc mezoterapia virtuala, ultrasunetele, oxigenul hiperbaric, mezopen, vor avea rezultate clar vizibile, deoarece introduc substantele pana la 2,5 mm adancime.


Mezoterapie virtuala cu led, in tratamentul cu echipamentul Hydrabeauty

6. Factori care agreseaza pielea in viata de zi cu zi Pielea este un organ complex care inceteaza sa mai functioneze corect din pricina unor factori agresivi precum: fumatul, expunerea la soare, lipsa de somn, alimentatia dezechilibrata. Pentru a-ti pastra sanatatea pielii, este important sa limitezi cat de mult posibil expunerea la acesti factori. Reguli generale de ingrijire:

• Alege produse potrivite tipului tau de piele si eventualelor probleme, intreaba cosmeticiana ce iti recomanda, alege produse de buna calitate si astfel tot ceea ce se intampla in salon este amplificat. De obicei, saloanele de cosmetica medicala ofera si recomandari de produse pentru acasa, din aceeasi gama cu produsele folosite in timpul tratamentului. • Ideal ar fi sa optezi pentru produse cosmetice care contin cat mai multi antioxidanti. Expune-ti pielea la soare cu masura si foloseste de fiecare data crema cu factor de protectie solara si sub nicio forma nu merge la solar! • Foloseste machiaj corect aplicat, utilizeaza produse de buna calitate si nu uita sa te demachiezi dimineata si seara, indiferent daca ai avut machiaj sau nu.

264 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page