top of page

Ce sunt peptidele și care este rolul lor în cosmetică?


Ce sunt peptidele

Peptidele sunt lanțuri scurte de aminoacizi, care sunt blocurile de bază ale proteinelor. În funcție de numărul de aminoacizi pe care îi conțin, peptidele pot varia de la dipeptide (două aminoacizi) până la polipeptide (zeci sau sute de aminoacizi). Vom vedea care este rolul peptidelor în industria cosmetică, dăm câteva exemple de peptide utilizate în produsele cosmetice și de produse.


Rolul peptidelor


În industria cosmetică, peptidele sunt folosite pentru diverse beneficii, în special în produsele anti-îmbătrânire. Iată câteva dintre principalele utilizări și beneficii ale peptidelor:


 1. Stimularea producției de colagen: Peptidele, cum ar fi peptidele de colagen, sunt utilizate pentru a stimula producția de colagen în piele. Colagenul este o proteină structurală esențială pentru menținerea fermității și elasticității pielii. Prin stimularea sintezei de colagen, peptidele ajută la reducerea ridurilor și la îmbunătățirea texturii pielii.

 2. Îmbunătățirea hidratării: Anumite peptide pot îmbunătăți bariera de protecție a pielii, reducând pierderea de apă transepidermică și menținând pielea bine hidratată. Peptidele contribuie la o piele mai moale și mai netedă.

 3. Reducerea inflamației: Peptidele antiinflamatorii pot ajuta la calmarea pielii iritate și la reducerea roșeții și inflamației. Aceste peptide sunt utile în tratarea afecțiunilor pielii cum ar fi acneea și rozaceea.

 4. Regenerarea pielii: Peptidele de tip matrikine, cum ar fi Palmitoyl Pentapeptide-4, pot stimula regenerarea celulară și repararea țesuturilor. Acestea pot accelera procesul de vindecare și pot îmbunătăți aspectul cicatricilor și leziunilor cutanate.

 5. Îmbunătățirea fermității și elasticității: Peptidele elastinice pot ajuta la menținerea elasticității pielii prin promovarea sintezei de elastină, o altă proteină structurală importantă pentru piele. Acest lucru poate contribui la o piele mai fermă și mai tânără.


Exemple de peptide folosite în produsele cosmetice


 1. Matrixyl (Palmitoyl Pentapeptide-4): Această peptidă este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula producția de colagen și de a reduce ridurile.Un studiu publicat în International Journal of Cosmetic Science a arătat că utilizarea Matrixyl timp de două luni a condus la o reducere semnificativă a adâncimii ridurilor și la îmbunătățirea fermității pielii. Un alt studiu a demonstrat că Matrixyl poate aproape dubla producția de colagen în piele, comparativ cu alte tratamente anti-îmbătrânire.

 2. Argireline (Acetyl Hexapeptide-8): Este adesea descrisă ca o alternativă la botox deoarece ajută la relaxarea mușchilor feței, reducând astfel apariția liniilor de expresie.Un studiu publicat în International Journal of Cosmetic Science a demonstrat că utilizarea Argirelinei timp de 30 de zile a dus la o reducere semnificativă a adâncimii ridurilor din jurul ochilor cu până la 30%.

 3. Copper Peptides (Tripeptide-1): Peptidele de cupru sunt cunoscute pentru proprietățile lor de vindecare și regenerare a pielii. Ele stimulează sinteza colagenului și elastinei și ajută la repararea țesuturilor.


Exemple de produse:

 1. The Ordinary "Buffet": Ser multifuncțional care conține un amestec de peptide, inclusiv Matrixyl 3000, Matrixyl Synthe'6, Syn-Ake, Relistase și Argireline.

 2. Drunk Elephant Protini™ Polypeptide Cream: Cremă hidratantă cu un complex de peptide, inclusiv peptide semnalizatoare și factori de creștere.

 3. Paula's Choice Peptide Booster: Ser concentrat care conține un complex de opt peptide diferite, inclusiv Matrixyl 3000 și Argireline.

 4. ELEMIS Pro-Collagen Super Serum Elixir: Ser anti-îmbătrânire cu peptide de colagen marine și acid hialuronic.

 5. Dermedics-Total lifting cream: Tehnologia Peptide Fusion™ - compozitie speciala de peptide cu greutate moleculara mica, care ofera efect vizibil de lifting dupa numai cateva aplicări.


Aceste produse demonstrează diversitatea formulărilor care includ peptide, fie că sunt seruri, creme sau produse pentru zona ochilor. Peptidele, în combinație cu alte ingrediente active, pot oferi soluții complete pentru îngrijirea pielii și combaterea semnelor de îmbătrânire.


La Salonul Glowartist poți efectua mai multe tratamente care utilizează peptide. Trebuie doar să ne contactezi la telefon 0770 338 522 sau pe paginile noastre de socializare, iar noi te vom îndruma spre alegerea tratamentului perfect pentru tine!

18 afișări0 comentarii

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page