Ce este peeling-ul chimic?
Peeling-ul chimic constă în aplicarea unei substanțe chimice pe piele pentru a produce o descuamare la nivelul pielii, a stratului cornos, ceea ce duce la ameliorarea diferitelor probleme ale tenului.
Protocolul de tratament în cazul procedurii de peeling chimic:
Consultația și informarea clientelor
Realizarea fotografiilor înainte de procedură asupra zonelor de interes
Pregătirea tenului cu Pre Peel Dermedics
Uscarea pielii cu un șervețel uscat
Aplicarea acidului pe ten: de la 4 minute până la 10 minute
Neutralizarea cu Post-Peel Dermedics
Aplicarea unei creme calmante biomimetice de la Dermedics
Aplicarea unei creme cu factor de protecție 40 sau 50
Sfaturi și indicații post-procedură
Indicațiile tratamentului
Cicatrici superficiale post-acneice
Acnee (dar nu acnee activă)
Piele aspră
Vergeturi
Melasmă
Fotoîmbătrânire
Ten seboreic
Pori dilatați
Riduri fine
Acizii folosiți în ședințele de peeling chimic:
Acid mandelic - Acidul mandelic se obține din hidroliza extractului de migdale amare și face parte din categoria acizilor alfa-hidroxi acizi (AHA). Peelingul cu acid mandelic este recomandat pentru acnee, ten gras, pielea predispusă la acnee, urmele, petele după acnee. Are proprietăți seboreglătoare, anti-seboreice, keratolitice și de asemenea și activitate antibacteriană. Datorită dimensiunii moleculare mai mari, pătrunde mai încet în piele și este în general mai blând comparativ cu alte tipuri de acizi, ceea ce înseamnă și risc scăzut de iritații. Acidul mandelic se potrivește și tenului sensibil. După ce s-a folosit acidul mandelic este obligatoriu aplicarea unei creme cu factor de protecție solară 50. Produsul folosit cu acid mandelic are 40% concentrație, și un pH 2.78.
Acid lactic - este un agent de origine naturală, care este obținut prin fermentarea lactică a glucozei. Este un acid recomandat pentru persoanele care au ten îmbătrânit, cu riduri. Îmbunătățește textura și tonusul pielii, se activează formarea colagenului și elastinei, hidratează pielea, elimină celulele moarte, netezește pielea și estompează petele pigmentare de origine melanică. Este obligatorie folosirea unei creme cu factor de protecție solară 50, după procedură. Produsul folosit cu acid lactic are o concentrație de 40%, și un pH 2.64.
STUDII DE CAZ
Următoarele studii de caz au fost realizate în cadrul salonului nostru Glowartist, de către cosmeticiana KACSO BLANKA, în sezonul 2020, şi care vin în completarea lucrării sale de disertaţie. Pentru că pregatirea teoretică şi practică la Glowartist merg mână în mână.
Pentru tratamente, au fost selectate un număr de 30 de persoane la studiu, cu vârste cuprinse între 22-45 ani, cu tipologii cutanate diferite. Toate participantele la studiu au beneficiat de realizarea procedurii cu aceleași produse.
Studiu de caz #1
Participanta la studiu are vârsta de 29 de ani și prezintă un ten mixt: gras în zona T și uscat, deshidratat pe obraji, cu riduri fine în special pe frunte, pete hiperpigmentare și câteva pustule pe frunte și obraji. În urma consultației, s-a aflat cauza principală a petelor, și anume: mai demult, într-un alt salon de cosmetică, au efectuat tratamentul de microneedling, iar după procedură clienta nu a aplicat o cremă cu factor de protecție.
S-a ales procedura de peeling chimic cu acidul mandelic 40%, iar rezultatul se poate observa după două ședințe de tratament la interval de două săptămâni. Clienta nu are ten sensibil, din cauza aceasta nici nu s-a înroșit imediat după procedură. S-a observat o estompare semnificativă a petelor pigmentare, textura pielii s-a schimbat, tenul era mai hidratat, si aspectul porilor s-a diminuat, deasemenea ridurile de pe frunte s-au diminuat.
Studiu de caz #2
Participanta la studiu are vârsta de 21 de ani și prezintă un ten mixt, adică mai gras în zona T și normal pe obraji, cu multe pete post-inflamatorii și post-acneice, cu porii dilatați și riduri de expresie pe frunte. Clienta nu are acnee activă. În trecut nu a mai făcut niciun fel de tratament cosmetic sau dermatologic.
În acest caz s-a ales tratamentul cu peeling-urile chimice, fiind un tratament eficient împotriva petelor post-acneice. S-a folosit acidul mandelic de 40%, cu timpul de acțiune între 4 și 8 minute. Rezultatul se poate observa după 3 tratamente, repetate la interval de două săptămâni între ședințe. Petele au estompat semnificativ, de asemenea și ridurile de frunte. Textura pielii și mărimea porilor s-a schimbat, iar tenul a fost mult mai curat și uniform. Clienta nu are un ten sensibil, o ușoară înroșire era prezentă la sfărșitul tratamentelor, dar a dispărut după 10-15 minute.
Studiu de caz #3
Participanta la studiu are vârsta de 23 de ani și prezintă un ten mixt și anume: gras în zona T și normal pe obraji, cu porii dilatați și semne, pete post-acneice, dar fără acnee activă. În trecut a mai fost la tratamente de curățare a tenului cu spatulă cu ultrasunete.
S-a ales tratamentul cu peeling-ul chimic, cu acidul mandelic cu concentrație de 40%, fiind un tratament eficient împotriva petelor post-acneice. Timpul de acțiune a fost între 4 și 6 minute. Rezultatul de poate observa după două ședințe de peeling, la interval de două săptămâni între ele. Clienta are un ten puțin sensibil, s-a înroșit după tratament, iar după 10-15 minute s-a calmat. Se poate observa o atenuare semnificativă la petele post-acneice, dimensiunea porilor s-a micșorat, iar tenul a fost mult mai hidratat și catifelat după tratamente.
Concluzii
Sperăm că toate aceste detalii despre peeling-ul chimic, precum studiile de caz elocvente întreprinse de noi în Salonul Glowartist şi prezentate aici succint să vă convingă să optaţi pentru această procedură cosmetică neinvazivă de îmbunătăţire a aspectului pielii. Vă aşteptăm în salon să testaţi procedura şi să vă bucuraţi de efectele acesteia!
Citiţi pe blogul nostru şi despre peeling-ul cavitational cu ultrasunete
Comments