top of page

Despre peeling-ul chimic (+3 studii de caz)

Actualizată în: 14 sept. 2022

Ce este peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic constă în aplicarea unei substanțe chimice pe piele pentru a produce o descuamare la nivelul pielii, a stratului cornos, ceea ce duce la ameliorarea diferitelor probleme ale tenului.



peeling chimic la Salon Glowartist

Protocolul de tratament în cazul procedurii de peeling chimic:

  • Consultația și informarea clientelor

  • Realizarea fotografiilor înainte de procedură asupra zonelor de interes

  • Pregătirea tenului cu Pre Peel Dermedics

  • Uscarea pielii cu un șervețel uscat

  • Aplicarea acidului pe ten: de la 4 minute până la 10 minute

  • Neutralizarea cu Post-Peel Dermedics

  • Aplicarea unei creme calmante biomimetice de la Dermedics

  • Aplicarea unei creme cu factor de protecție 40 sau 50

  • Sfaturi și indicații post-procedură


Indicațiile tratamentului

  • Cicatrici superficiale post-acneice

  • Acnee (dar nu acnee activă)

  • Piele aspră

  • Vergeturi

  • Melasmă

  • Fotoîmbătrânire

  • Ten seboreic

  • Pori dilatați

  • Riduri fine


Acizii folosiți în ședințele de peeling chimic:

  • Acid mandelic - Acidul mandelic se obține din hidroliza extractului de migdale amare și face parte din categoria acizilor alfa-hidroxi acizi (AHA). Peelingul cu acid mandelic este recomandat pentru acnee, ten gras, pielea predispusă la acnee, urmele, petele după acnee. Are proprietăți seboreglătoare, anti-seboreice, keratolitice și de asemenea și activitate antibacteriană. Datorită dimensiunii moleculare mai mari, pătrunde mai încet în piele și este în general mai blând comparativ cu alte tipuri de acizi, ceea ce înseamnă și risc scăzut de iritații. Acidul mandelic se potrivește și tenului sensibil. După ce s-a folosit acidul mandelic este obligatoriu aplicarea unei creme cu factor de protecție solară 50. Produsul folosit cu acid mandelic are 40% concentrație, și un pH 2.78.


  • Acid lactic - este un agent de origine naturală, care este obținut prin fermentarea lactică a glucozei. Este un acid recomandat pentru persoanele care au ten îmbătrânit, cu riduri. Îmbunătățește textura și tonusul pielii, se activează formarea colagenului și elastinei, hidratează pielea, elimină celulele moarte, netezește pielea și estompează petele pigmentare de origine melanică. Este obligatorie folosirea unei creme cu factor de protecție solară 50, după procedură. Produsul folosit cu acid lactic are o concentrație de 40%, și un pH 2.64.




STUDII DE CAZ


Kacso Blanka cosmeticiana

Următoarele studii de caz au fost realizate în cadrul salonului nostru Glowartist, de către cosmeticiana KACSO BLANKA, în sezonul 2020, şi care vin în completarea lucrării sale de disertaţie. Pentru că pregatirea teoretică şi practică la Glowartist merg mână în mână.


Pentru tratamente, au fost selectate un număr de 30 de persoane la studiu, cu vârste cuprinse între 22-45 ani, cu tipologii cutanate diferite. Toate participantele la studiu au beneficiat de realizarea procedurii cu aceleași produse.




Studiu de caz #1


Participanta la studiu are vârsta de 29 de ani și prezintă un ten mixt: gras în zona T și uscat, deshidratat pe obraji, cu riduri fine în special pe frunte, pete hiperpigmentare și câteva pustule pe frunte și obraji. În urma consultației, s-a aflat cauza principală a petelor, și anume: mai demult, într-un alt salon de cosmetică, au efectuat tratamentul de microneedling, iar după procedură clienta nu a aplicat o cremă cu factor de protecție.


peeling chimic
Peeling chimic cu acid mandelic 40%, după 2 şedinţe

S-a ales procedura de peeling chimic cu acidul mandelic 40%, iar rezultatul se poate observa după două ședințe de tratament la interval de două săptămâni. Clienta nu are ten sensibil, din cauza aceasta nici nu s-a înroșit imediat după procedură. S-a observat o estompare semnificativă a petelor pigmentare, textura pielii s-a schimbat, tenul era mai hidratat, si aspectul porilor s-a diminuat, deasemenea ridurile de pe frunte s-au diminuat.


 


Studiu de caz #2


Participanta la studiu are vârsta de 21 de ani și prezintă un ten mixt, adică mai gras în zona T și normal pe obraji, cu multe pete post-inflamatorii și post-acneice, cu porii dilatați și riduri de expresie pe frunte. Clienta nu are acnee activă. În trecut nu a mai făcut niciun fel de tratament cosmetic sau dermatologic.


peeling chimic
Peeling chimic cu acid mandelic 40%, după 3 şedinţe

În acest caz s-a ales tratamentul cu peeling-urile chimice, fiind un tratament eficient împotriva petelor post-acneice. S-a folosit acidul mandelic de 40%, cu timpul de acțiune între 4 și 8 minute. Rezultatul se poate observa după 3 tratamente, repetate la interval de două săptămâni între ședințe. Petele au estompat semnificativ, de asemenea și ridurile de frunte. Textura pielii și mărimea porilor s-a schimbat, iar tenul a fost mult mai curat și uniform. Clienta nu are un ten sensibil, o ușoară înroșire era prezentă la sfărșitul tratamentelor, dar a dispărut după 10-15 minute.


 

Studiu de caz #3


Participanta la studiu are vârsta de 23 de ani și prezintă un ten mixt și anume: gras în zona T și normal pe obraji, cu porii dilatați și semne, pete post-acneice, dar fără acnee activă. În trecut a mai fost la tratamente de curățare a tenului cu spatulă cu ultrasunete.


peeling chimic
Peeling chimic cu acid mandelic 40%, după 2 şedinţe

S-a ales tratamentul cu peeling-ul chimic, cu acidul mandelic cu concentrație de 40%, fiind un tratament eficient împotriva petelor post-acneice. Timpul de acțiune a fost între 4 și 6 minute. Rezultatul de poate observa după două ședințe de peeling, la interval de două săptămâni între ele. Clienta are un ten puțin sensibil, s-a înroșit după tratament, iar după 10-15 minute s-a calmat. Se poate observa o atenuare semnificativă la petele post-acneice, dimensiunea porilor s-a micșorat, iar tenul a fost mult mai hidratat și catifelat după tratamente.



Concluzii


Sperăm că toate aceste detalii despre peeling-ul chimic, precum studiile de caz elocvente întreprinse de noi în Salonul Glowartist şi prezentate aici succint să vă convingă să optaţi pentru această procedură cosmetică neinvazivă de îmbunătăţire a aspectului pielii. Vă aşteptăm în salon să testaţi procedura şi să vă bucuraţi de efectele acesteia!



Citiţi pe blogul nostru şi despre peeling-ul cavitational cu ultrasunete

Post: Blog2_Post
bottom of page