top of page

Doua metode naturale de exfoliere a pielii in confortul de acasa



Exfolierea este prima etapa din protocolul de ingrijire a pielii, dar si cea mai importanta. Iar cea mai simpla metoda este prin intermediul scrub-urilor pregatite cu ce avem prin bucatarie. Deja e simplu, nu? :)

Mai intai, iata cinci motive pentru care merita sa iti exfoliezi pielea 1. Indeparteaza celulele moarte, celule responsabile pentru aspectul uscat si fara stralucire al pielii; 2. Lasa pielea vizibil mai catifelata; 3. Imbunatateste circulatia, previnind celulita; 4. Permite ca produsele de ingrijire sa intre mai bine in piele; 5. Asigura un bronz uniform, mai intens. 1. Scrub natural cu cafea Cafeaua contine cafeina, care dilata vasele de sange, stimuleaza circulatia si reduce retentia de apa, motive pentru care este recomandata impotriva celulitei. Pentru o exfoliere corespunzatoare, adauga langa zatul de cafea zahar brun, ulei de masline sau de cocos si miere. Zaharul brun este un factor de exfoliere bland, mierea hraneste pielea si uleiul ofera hidratarea de care ai nevoie. Ingrediente: • 4 ligurite zat de cafea • 2 lingurite zahar brun • 1 lingurita de miere • 6 lingurite ulei de masline/ulei de cocos

2. Scrub natural cu malai Acest scrub este foarte usor de preparat acasa si este, de asemenea, foarte eficient pentru o piele catifelata. Ingredinte: • 1 lingura de miere • 3-4 lingurite de malai • 2 linguri de ulei de masline Scruburile se aplica usor si cu blandete pe pielea umeda, cu miscari circulare, stimuland astfel si circulatia. In afara faptului ca hidrateaza pielea, o lasa vizibil mai catifelata si indeparteaza celulele moarte, ajuta si la prevenirea firelor crescute sub piele, mai ales in combinatie cu sugaringul sau epilarea cu pasta de zahar. Este recomandat ca inainte cu cateva zile de programarea la epilat sa facem un scrub. Si pasta de zahar produce o exfoliere, astfel ca, impreuna, cele doua actiuni de indepartare a celulelor moarte pot elimina cu usurinta firele crescute sub piele. Atentie, aici nu vorbim de firele care sunt deja inrosite si inflamate! Am preparat si eu acasa un scrub din zatul de cafea, l-am aplicat, apoi a doua zi m-am epilat cu zahar. Iata rezultatul mai jos.


Tu ce scrub crezi ca e mai eficient si ce tip de epilare preferi?

366 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page