top of page

Két természetes módszer a bőr hámlasztására az otthon kényelmében


A bőrradír az első lépés a bőrápolási protokollban, de a legfontosabb is. A legegyszerűbb módja az, hogy olyan alapanyagokból készítjük el, amit a konyhánkban megtalálunk. Egyszerű, nem? :)

Először itt van öt ok, hogy miért is kell bőrradírt alkalmazni: 1. Eltávolítja az elhalt sejteket 2. Láthatóan fényesebbé teszi a bőrt; 3. Javítja a keringést, megakadályozva a narancsbőr kialakulását; 4. Lehetővé teszi az ápolószerek jobb bejutását a bőrbe; 5. Egységes, intenzívebb barnulást biztosít.

1. Természetes kávéradír

A kávé koffeint tartalmaz, amely kitágítja az ereket, serkenti a keringést és csökkenti a vízvisszatartást, ezért ajánlott a cellulitisz ellen is.

A megfelelő hámlasztás érdekében adjunk hozzá barna cukrot, olívaolajat vagy kókuszolajat és mézet. A barna cukor enyhe hámlasztási tényező, a méz táplálja a bőrt és az olaj biztosítja a megfelelő hidratálást.

Összetevők: • 4 kanál kávézacc • 2 teáskanál barna cukor • 1 teáskanál méz • 6 teáskanál olívaolaj / kókuszolaj 2. Természetes bőrradír kukoricadarából

Egyszerűen elkészítheted otthon, nagyon hatékony és selymes lesz tőle a bőröd.

Hozzávalók: • 1 evőkanál méz • 3-4 teáskanál kukoricadara • 2 evőkanál olívaolaj

A bőrradírt körkörös mozdulatokkal vigyük fel a nedves bőrre, ezáltal serkenti a vérkeringést. A bőr hidratálásától eltekintve lágyabbá teszi és eltávolítja az elhalt hámsejteket, segít megelőzni a szőrbenövéseket, különösen akkor ha cukorpasztával történik az epilálás.

Ajánlott, hogy néhány nappal az epilálási időpontunk előtt végezzünk egy gyors bőrradírozást. A cukorpasztás szőrtelenítés is hámlasztást, így a két folyamat segítségével könnyen eltávolítható a bőr alá benőtt szőrszál. Figyelem, itt nem a vörös és gyulladt szálakról beszélünk!

Én is készítettem egy kávéradírt itthon, felhordtam a bőrömre, majd másnap cukorpasztával szőrtelenítettem. Az eredmény itt látható.

Mit gondolsz melyik bőrradír a leghatékonyabb? Te melyik szőrtelenítési módot kedveled leginkább?

60 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page