Tratamente specifice anotimpului rece, partea 2
Actualizată în: 14 sept. 2022
Tot ce trebuie să știi despre peeling-ul chimic
Peeling-ul chimic este o procedură minim invazivă care poate îmbunătăți aspectul general al pielii. Simplu spus, pe suprafața pielli se aplică o substanță chimică- aceasta va fi lăsată să acționeze între 5-10 minute. Astfel se vor ridica la suprafață celulele moarte, după care se va masa usor pentru deshuamarea acestora. Peeling-ul chimic poate fi folosit pe față, gât sau mâini pentru reducerea liniilor fine- cauzate atât de trecerea timpului, cât și de expunerea la soare- pentru îmbunătățirea aspectului cicatricilor sau reducerea petelor pigmentare.

În ce constă procedura de peeling chimic?
Procedura de peeling chimic constă în aplicarea unor acizi, pe tenul curat. Putem vorbi de peeling chimic de adâncime mică, medie sau mare- și timpul de recuperare este diferit, în funcție de tipul de peeling ales. Este normal ca, atunci când ai probleme mai serioase de care vrei să scapi, să mergi puțin mai departe, însă alegerea stă mereu în mâna cosmeticianului- care va știi exact cât poate îndura tenul tău.
Cum se desfășoară o ședință de peeling chimic
Tenul va fi demachiat, curățat și pregătit pentru procedură. Apoi se aplică unul sau mai mulți acizi AHA (acid lactic sau mandelic, dar asta se poate schimba și personaliza, pentru că știm că niciun ten nu este la fel) pe suprafața tenului și se așteaptă între 5-10 minute, după care se masează pentru deshuamarea pielii. Se provoacă astfel un soi de rană controlată, prin care se face loc noii pieli să iasă la suprafață- frumoasă și strălucitoare.
Îndepărtarea soluției nu se va face niciodată cu apă, ci cu o soluție specială, post-peel, de două ori. După procedură se aplică o cremă si, în mod obligatoriu, cremă SPF de cel puțin 30. Nu trebuie să te îngrijorezi dacă simți înțepături sau mâncărimi, acestea fiind reacții normale și de scurtă durată- la fel ca roșeața imediat după procedură.

Îngrijirea tenului post-peeling chimic
Ca și în cazul microneedling-ului, există o serie de recomandări care trebuie respectate cu strictețe, pentru a nu ne complica existența. În fond, e vorba doar de câteva zile, iar rezultatul depinde în mare măsură de cum urmăm noi sfaturile cosmeticienilor. Tenul post-procedură se poate resimți similar cu o arusură de soare și, din nou hidratarea trebuie să ocupe un loc important în îngrijirea zilnică. Mai are rost să menționăm crema SPF?
Dacă vorbim despre un peeling superficial, acesta se poate repeta după două săptămâni, iar numărul de ședințe recomandate depinde de severitatea problemelor cu care te confrunți.
Care sunt contraindicațiile peeling-ului chimic?
Nici contraindicațiile peeling-ului chimic nu se lasă mai prejos. Iată care sunt:
Active Herpes Simplex în ultimii 7 ani. În acest caz tratamentul îi poate determina reapariția
negi în zona de tratament vizată
istoric de cicatrizare a cheloidelor
intervenții chirurgicale faciale recente
femei însărcinate sau care alăptează
boli imunitare active
tratamente radioactive sau chimioterapie
arsuri solare sau degerături
leziuni la nivelul pielii
epilare recentă (ceară sau cremă epilatoare) în ultimele două săptămâni
țesut cicatrizat recent în zonă
tratament cu Roaccutane sau orice alt medicament in ultimele 6 luni, inclusiv cele care provoacă sensibilitate
ingerarea recentă a pastilelor contraceptive
orice formă de cancer de piele.
La Glowartist, prețul unui peeling chimic este de 100 lei.