top of page

Tratamente specifice anotimpului rece, partea 3

Actualizată în: 21 apr.

În ultimele săptămâni am tot discutat despre tratamentele cosmetice recomandate în timpul sezonului rece. Dacă ați ratat articolele despre microneedling cu dermapen și peeling chimic, va recomandăm să le citiți. Astăzi ne îndreptăm atenția asupra microdermabraziunii.

Microdermabraziunea este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute tratamente cosmetice.



Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea facială este o exfoliere mecanică, care elimină stratul cornos al epidermului, alcătuit din celule moarte, și îndepărtează cu ajutorul vacuumului, particulele reziduale.

Pentru că tenul este exfoliat, substanțele active din seruri, fiole și creme pătrund mai adânc în piele.

Aparatul cu care se excută procedura are un capăt cu particule de diamant care deshuamează celulele moarte, pielea rămânând fină, curată și strălucitoare.


Cum se desfășoară o ședință de microdermabraziune

Ca în cazul fiecărei proceduri executate corect, cosmeticianul trebuie să consulte clientul și să se asigure că tratamentul cosmetic se potrivește nevoilor tenului. Înainte de toate, tenul va trece printr-o procedură de curățare și tonifiere, pentru a se elimina excesul de sebun și impuritățile de la suprafața pielii. După curățare, se trece la tratamentul propriu-zis. Aparatul în formă de baghetă se trece pe suprafața tenului, insistându-se pe zonele cu probleme. La sfârșitul procedurii este necesară utilizarea unei creme intens hidratante și a uneia cu factor de protecție solară (dar știm asta deja, nu?).



De ce este microdermabraziunea un tratament căutat

Răspunsul e simplu: e eficient. Microdermabraziunea este unul dintre cele mai eficiente tratamente de curățare, anti-aging și nu numai, de până acum. Este relativ simplu, rapid și necesită (destul de) puțină îngrijire post tratament- nimic altceva decât evitarea soarelui pentru câteva zile și puțină răbdare- pielea se va exfolia intens, și s-ar putea să te simți puțin ciudat din cauza aspectului pielii, mai ales atunci când aplici fond de ten. Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi prea tare. În aproximativ o săptămână- maxim 10 zile, vei avea un ten cu totul reînnoit.


Care sunt beneficiile microdermabraziunii

Pe lângă cele menționate anterior, mai sunt multiple altele, la fel de importante, precum: un adjuvant al netezirii pielii, reduce aspectul cicatricilor, accelerează producția de colagen și elastină, curăță pielea în profunzime, minimizează dimensiunea porilor, ajută la îndepărtarea petelor pigmentare, elimină punctele negre și urmele de acnee.

În ceea ce privește cicatricile post-acneice adânci, este important de menționat că microdermabraziunea nu le poate îndeparta în totalitate, pentru acestea recomandându-se alte tratamente.



Care sunt contraindicațiile

Există și câteva contraindicații atunci când vine vorba de microdermabraziune, însă spre deosebire de alte tipuri de tratament, microdermabraziunea este mult mai puțin agresivă, drept urmare, nici conindicațiile nu sunt atât de numeroase precum în cazul altor tratamente cosmetice. Acestea sunt:

-acnee activă

-eczemă

-dermatite

-herpes activ

-răni deschise

-cancer de piele

-cuperoză

-utilizarea unor medicamente care reduc fluxul sanguin

-folosirea cremei Roaccutan în ultimul an

-sarcină

-diabet

-arsuri solare

Desigur, ca și în cazul celorlalte tratamente recomandate în timpul sezonului rece, și în cazul microdermabraziunii se aplică aceleași reguli de aur care trebuie urmate cu strictețe: este absolut necesară folosirea unei creme cu factor de protecție solară (în general, și în fiecare zi, dar mai ales după aceste proceduri).

Cam aceasta ar fi povestea tratamentelor recomandate în sezonul rece. Ce zici, care e pe gustul tău?


La Glowartist, prețul unei ședințe de microdermabraziune este de 110 RON.

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page