top of page

Cicatrici post-acneice și Dermapenul

Actualizată în: acum 5 zile


cicatrici post acneice

Microneedlingul este un tratament care folosește dispozitive care conțin rânduri de ace subțiri care penetrează dermul la o adâncime uniformă, creând o leziune controlată a pielii. Această leziune controlată a pielii crează o microtraumă care induce apariția unei faze de vindecare, cu stimularea ulterioară a producției de fibre de colagen și elastină.


Indicația cea mai frecventă a microneedling-ului sunt cicatricile atrofice post-acneice, singur sau în combinație cu peelingul chimic, crioterapie și PRP (platelet-rich plasma). Tratamentul a fost dovedit de a fi mai eficient în cicatricile de tip rolling sau boxcar, și relativ mai puțin eficiente în tipurile icepick .[5.6]


Cicatricile icepick au aspect de gropițe punctiforme, iar tipul rolling sunt deformări cu aspect vălurit al pielii. Tipul boxcar au aspect similar cu cicatricile post-varicelă. Sunt cicatrici superficiale spre medii.



Tratamentul este bine tolerat de către clienți, dar eritemul poate fi observat după procedură, timp de 2-3 zile. Fotoprotecția (cu SPF 50) este recomandată,timp de două săptămână. În afară de eritem, nu au fost raportate alte reacții adverse. Pe măsură ce microcanalele se închid imediat, infecțiile postoperatorii nu apar. Tratamentul se poate realiza pe toate tipurile de piele și pe zone care nu sunt potrivite pentru peeling chimic sau laser. Microneedlingul pot fi combinat cu alte tratamente, cum ar fi peelingurile chimice, microdermabraziunea, maximizând astfel efectele, beneficiile.


Dispozitivul Dermapen are forma unui stilou, care folosește ace de unică folosință pentru fiecare clientă în parte. Sunt 5 tipuri de microace: 12,24,36,42 mm, care se aleg în funcție de probleme tenului. De exemplu, microacele de tip 12 se folosesc pentru persoane care au cicatrici la nivelul feței, și microacele de tip 36 sau 42 pentru riduri fine și de expresie. După fiecare procedură acele se aruncă într-o cutie specială. Microacele sunt foarte fine și subțiri și pot fi ajustate pentru o adâncime de la 0.25 mm până la 2.5 mm. Nivelul de pătrundere ale acelor se adaptează în funcție de zonele faciale, cum ar fi: pe frunte, tâmple și bărbie până la 0.75 mm; pe obraji 2.5 mm; în jurul ochii și gurii 0.5-0.75 mm.


Substanțele active folosite în cadrul tratamentelor cu Dermapen:

Fiolele sterile folosite în cadrul tratamentelor cosmetice cu Dermapen, sunt fiolele de la Institute BCN. Efectele sunt dovedite, sunt sigure, cu ingrediente active, sterile, fără conservanți și parfumuri. Sunt fiole monodozice, iar fiolele pot fi combinate între ele pentru o eficiență maximă pentru fiecare probleme ale tenului.


Contraindicațiile tratamentului

  • Herpes simplex activ sau dacă persoana respectivă a avut în trecut;

  • Cheloide;

  • Keratoză solară;

  • Diabet;

  • Boli cardiovasculare;

  • Infecții bacteriene/virale;

  • Rozacee;

tratament Cicatrici post-acneice
Tratament Dermapen cicatrici post-acneice, după 1 ședință

Clientul are vârsta de 36 ani și prezintă un ten gras cu porii dilatați, cicatrici adânci post-acneice tip icepick, și riduri fine și de expresie. Clientul a suferit în adolescență de acnee severă, de asemenea și cicatrici post-acneice, la care nu a făcut niciodată niciun fel de tratament cosmetic. Rezultatele sunt după două ședințe cu dispizitivul Dermapen, la interval de 3 săptâmăni.


Tratament Dermapen cicatrici post-acneice, înainte și după 2 ședințe




La Salonul Glowartist, prețul tratamentului Dermapen este 250 lei fiolă clasică și 380 Lei complex de fiole. La pachetele de 3 ședințe te poți bucura de 33% reducere, la achizițiile online, vizitează subpagina https://smartvoucher.ro/SalonGlowartist, https://www.glowartist.ro/voucher.


Programări: 0770 338 522


Vezi şi alte modalităţi de programare aici.

Post: Blog2_Post
bottom of page