top of page

De ce trebuie hidratată mai intens pielea în sezonul rece?


ingrijirea pieliiin sezonul rece

Procesul de deshidratare a pielii apare atunci când pielea pierde excesiv umiditate și lipide. Acest proces este cauzat de mai mulți factori, precum expunerea la vânt, soare, aer uscat, apă caldă, lipsa hidratării corespunzătoare și folosirea săpunurilor. În acest caz, apare senzația de piele uscată, care strânge, mâncărimi, aspect de ten tern, iar ridurile sunt mult mai evidente. Astfel sub acțiunea frigului pielea va fi mai aspră, mai ridată, cu o fină descuamare, cu un eritem ușor.

 

Această problemă apare la orice vârstă, fie ca avem sau nu probleme, fiind mai sever la persoanele cu piele uscată.


De ce vântul și frigul deshidrateaza pielea?

Deshidratrea pielii - Unde și Cum are loc


Epidermul, stratul superficial al pielii are funcția de barieră și este format din mai multe straturi de celule, astfel cel mai superficial strat al epidermului, stratul cornos, format din celule moarte este atașat printr-un strat lipidic, fiind acoperit de un strat lipidic protector. Drept urmare, acest strat este principalul răspunzător pentru funcția de barieră a pielii care împiedică pierderea apei, deshidratarea pielii și pătrunderea substanțelor care ar putea agresa pielea. Tot procesul de deshidratare al pielii se produce la nivelul stratului hidrolipidic care este un strat subțire de grăsime și apă care ajută la menținerea nivelului de hidratare al pielii. Aerul rece și vântul elimină umiditatea de pe suprafața pielii mai rapid și afectează capacitatea pielii de a reține umiditatea, ducând la o pierdere mare de apă, astfel pielea se deshidratează.


Gradul de hidratare al pielii influențează capacitatea de descuamare a pielii. Celulele pielii pornesc din stratul profund spre suprafața pielii, urmând ca în final să se desprindă. Pentru ca acest lucru să aibă loc este nevoie de un anume nivel de hidratare a pielii. Astfel, o piele uscată, este mai aspră, rugoasă.


ingrijirea pieliiin sezonul rece

Care sunt recomandările pentru a preveni apariția pielii deshidratate?

Pentru a preveni deshidratarea pielii, este important:

  • de evitat factorii externi declanșatori

  • evitați folosirea săpunurilor și a produselor care conțin alcool

  • exfoliere ușoară

  • alimentație bogată în vitamine și acizi grași

  • umidificator în cameră

  • evitarea vântului

  • evitarea săpunurilor agresive

  • consumul mai multor lichide

  • aplicarea regulată a serurilor sau cremelor hidratante chiar și dimineața și seara


De ce trebuie să hidratăm pielea iarna?

Aerul rece și uscat afectează pielea, determinând-o să devină crăpată, deshidratată și iritată, astfel încât crema hidratantă ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare al pielii, prevenind deshidratarea și protejand-o împotriva efectelor adverse ale vremii reci și a vântului.


Îngrijirea tenului în sezonul rece

Chiar dacă nu credeam, tenul are nevoie de mai multă atenție în sezonul rece pentru a face față factorilor externi. Datorită schimbării aspectului acestuia, recomand să acordăm mai multă atenție atât produselor pe care le folosim în rutina de îngrijire, cât și să punem mai mult acent pe o hidratare mai intensă.


Pasul de curățare rămâne esențial, dar importat este să se aleagă un produs blând cu ingrediente care să hidrateze, la fel și în pasul de tonifiere se alege un produs fără alcool, care să nu usuce și mai mult pielea. Exfolierea rămane și aceasta importantă pentru a elimina celulele moarte de pe suprafața pielii mai rapid și pentru a beneficia absorbția mai rapidă a produselor. Iar cel mai important pas este hidratarea cu seruri și creme care să faciliteze reținerea apei în piele, recomandat de două ori pe zi.


La Salonul Glowartist efectuăm tratamente de hidratare facială și tratamente faciale specifice sezonului rece. Vezi prețurile tratamentelor în pagina de Prețuri a website-ului nostru! Te poți programa oricând la tel. 0770 338 522.


Post: Blog2_Post
bottom of page